Assemblea General de Socis i Sòcies

El passat dilluns 30 de gener vam celebrar l’Assemblea General de socis i sòcies, on vam presentar el recull de les activitats que es van organitzar l’any passat així com les propostes que tenim per aquest curs.

Algunes de les families sòcies ens van acompanyar i van aprofitar per traslladar-nos alguns dels seus intetressos i neguits.

Els hi volem agrair la seva participació i l interés mostrat en la nostra feina. Us convidem a seguir-nos també a les xarxes socials per estar al dia de les activitats que fem i fer-nos eco de les programades per altres Entitats properes.

Aquí teniu el pdf de la presentació.

Carnestoltes 2023

Benvolgudes famílies,

Aprofitant que tornem a fer activitats, ja estem preparant el Carnestoltes! És per això que necessitem una comissió que ens ajudi a idear, proposar i coordinar l’activitat, t’apuntes?

Si t’agrada la idea, escriu-nos un correu i ens posarem en contacte.

Es convoca: Assemblea General Ordinària

Es convoca als socis i sòcies de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de Jesuïtes Bellvitge – Centre d’Estudis Joan XXIII a l’Assemblea General Ordinària.

Dilluns 11 de novembre
A les 17:00 en 1a convocatòria
A les 17:30 en 2a convocatòria

Al CETEI del centre, amb el següent ordre del dia:

 1. Lectura i aprovació de l’acta l’Assemblea anterior
 2. Presentació de la memòria del curs 2018 -19
 3. Presentació del balanç econòmic curs 2018 -19
 4. Renovació de la Junta Directiva
 5. Calendari d’activitats del curs 2019
 6. Precs i suggeriments.

HI HAURÀ SERVEI D’ACOLLIDA

*Es troben a disposició dels socis/es còpia de l’acta de l’assemblea anterior i dels dels Estatuts de l’Associació al despatx de l’AMPA.

Taller d’orientació a famílies de l’ESO i Batxillerat

El passat dia 5 de febrer, l’AMPA va organitzar una trobada per famílies amb alumnes a l’ESO i batxillerat. A la sessió d’orientació van participar la Pilar Ruiz, responsable d’orientació d’ESO, Cicles i Batxillerat i la Núria Gonzalo, Directora d’ESO i Batxillerat.

Des de l’escola, van explicar com treballen amb l’alumnat per ajudar-los a decidir cap a on orientar-se acadèmicament. A 3r de l’ESO es treballa de forma grupal per conèixer interessos i capacitats. Ja a 4t de l’ESO es fa un treball més individual i es contracta una empresa, Living a Job, que fa un informe sobre l’alumne. Aquestes proves acostumen a fer-se al gener i al febrer es presenten els resultats.

A més a més, a l’escola fan reunions especifiques amb alumnes i famílies. Es convida a la directora de cicles per a que doni informació sobre els diferents cursos i també es conviden a alumnes de cicles per a què expliquin la formació que reben.

També s’organitzen visites a les universitats i a d’altres escoles de la xarxa de Jesuïtes per veure les altres famílies de cicles que es faciliten des de la Fundació.

En David Codina, mestre de batxillerat i formador de formadors va ser convidat per donar eines a les famílies d’ESO i Batxillerat per acompanyar els seus fills i filles en aquest moment de decisió sobre el seu futur acadèmic. I va començar la sessió convidant-nos a reflexionar sobre quin és el futur que volem per als nostres fills. Així, va llançar la pregunta a la sala: Quins són els 3 desitjos que tenim respecte al futur dels vostres fills i filles? Va sortir un llistat extens de desitjos:

 • Ser autocrítics
 • Compromesos
 • Autònoms
 • Capacitat per canviar
 • Tolerància a la frustració
 • Aprendre a aixecar-se quan cauen
 • Estar tranquils
 • Deixar aconsellar-se
 • Tenir moltes experiències
 • Relacionar-se amb els altres
 • No tenir pressions per prendre decisions
 • Dedicar-se a allò que vulguin sense por a ser criticat
 • Que s’estimin a si mateixos

Dels desitjos que es van posar a sobre la taula, hi ha d’alguns que dependràn dels fills i filles, d’altres que dependràn de l’entorn i d’altres que no podran controlar. Per tant, ens centrarem en aquells que podem controlar. Perque del que es tracta és d’ajudar al fill/a a trobar allò que dona llum a la seva vida.

Hi ha 4 àmbits en els que hem de treballar:

 • Àmbit personal: un mateix
 • Àmbit social
 • Àmbit familiar
 • Àmbit professional

En Codina va posar deures a les famílies i va llançar 3 preguntes:

 1. Com és el meu fill? Parlem d’aptituts/habilitats. En què és bo/na? A què dediquen el temps lliure?
 2. Què li agrada i què li apassiona? Parlem d’interessos, motivació, valors professionals. Aquí en David Codina va recomanar que les famílies vagin al saló de l’ensenyament per veure què hi ha i obrir la ment.
 3. Quina personalitat té? Parlem de temperament/caràcter

Això es relaciona amb les intel.ligències múltiples de Howard Gardner. En funció dels interessos es pot parlar de que hi ha nens/es que desenvolupen nés la intel.ligència lògica, lingüística, visual/espacial, kinestèsica, musical, naturalista, interpersonal, intrapersonal, existencial.

En codina ha demanat que traiem pressió sobre la decisió que han de prendre i recomana parlar amb els fills d’àmbits als quals es vol dedicar en un sentit ampli (per exemple, àmbit sanitari però no té perquè ser metge, pot ser infermer). D’aquesta manera podem evitar una possible frustració.

També parlar sobre els mites i creences davant el futur professional:

 • Si m’equivoco de carrera no puc canviar
 • Si he de canviar de carrera desprès del 1r any, he perdut el temps. No hi ha res més important per un fill que l’acceptació dels seus pares. Per tant, han de saber que si s’equivoquen no passa res perquè el nostre desig com a pares és que sigui feliç.
 • La manera d’assegurar-se un bon futur és estudiar un grau universitari.
 • És imprescindible treballar d’allò que t’agrada.
 • Quan estudii allò que li agrada sempre estarà motivat

En resum, que hem d’intentar fer:

 • No projectar experiències frustrades
 • Projectar continuitat familiar professional
 • Creença de itinerari únic a seguir

I quines són les emocions que acompanyen:

 • Relativitzar la trascendència del moment
 • Reconeixement, confiança, comunicació
 • Escola activa
 • Acompanyament de l’autonomia/tempo

 

Assemblea General Ordinària

El 27 de novembre la junta de l’AMPA va presentar el balanç d’activitats i econòmic del curs 2017_18.

L’assemblea és un instrument de control de la feina que fa la Junta de l’AMPA en nom de totes les famílies de l’escola i on s’aprova el balanç econòmic del curs anterior.

A l’enllaç trobareu la presentació que es va fer amb tot el detall d’activitats, reunions i despeses que va dur a terme la Junta el curs 2017_18.

#totssomjoan23

#totsfemjesuitesbellvitge

L’AMPA dona la benvinguda a les famílies de noves de MOPI3

L’AMPA Jesuïtes Bellvitge – C.E. Joan XXII va organitzar el passat dissabte 10 de novembre un matí de dinàmiques a l’escola per a les famílies noves de MOPI 3 amb l’objectiu de facilitar la relació entre elles, conèixer millor l’AMPa i les seves activitats.

 

La sessió va començar a la clase de P3 on les famílies van deixar als petits amb la Fàtima i la Bea, les monitores que els hi tenien preparats alguns jocs.

A continuació, el Quim Molina, director del centre,els hi va fer una visita guiada per les instal.lacions, repassant els 50 anys d’història del Joan XXIII i acabant a la 4ª planta on els seus fills finalitzaran l’etapa de secundària.

En tornar a l’àgora, la Carme Molina, presidenta de l’AMPA va presentar en David Codina, mestre de 3r i 4t de l’ESO i batxillerat i formador a famílies, que va dirigir tot una serie de dinàmiques trenca-gel per a que les famílies es puguessin conèixer d’una forma amena i divertida.

Per grups, les famílies van podem compartir allò que els hi va fer decidir-se per l’escola, quines coses els hi agrada compatir més amb els seus fills i filles i quines són les seves preocupacions.

Vam finalizar les dinàmiques amb dues preguntes molt importants que ens donen la base per “somiar” i pensar el futur. Per una banda, vam demanar que ens comuniquessin quines activitats voldrien que l’AMPA organitzés i per un altra quins patis somien pels seus fills.

De tot això, prenem bona nota i des de l’AMPA farem els posibles per materialitzar totes aquelles demandes que ajudin a construir una comunitat educativa més forta.

Vam tancar la jornada regalant un embolcall reutilitzable pels esmorzars del pati  socialment responsables, ja que es fan a un Centre Especial de Treball al Raval. D’aquesta manera, animem a les famílies a ser més sostenibles des de la preparació de l’esmorzar pels seus fills i filles.

I per finalizar, vam oferir un petit aperitiu a totes les famílies i els seus fills i filles al menjador.

Aquí podeu conèixer l’opinió d’algunes famílies sobre la jornada.

Us recordem que l’AMPA som totes les famílies de l’escola i que podeu comunicar-vos amb nosaltres sempre que volgueu al correu ampa.joan23@fje.edu o bé al despatx de l’AMPA on estem els dijous a la tarda.

També podeu seguir la nostre página del Facebook i la facebook.com/ampajesuitesbellvitge

INICI

Votacions al consell escolar, l’òrgan de participació de les famílies a l’escola

A ritme d’Amelie us explicàvem en aquest vídeo com les famílies poden participar de la vida de l’escola. Una manera molt important i potser més desconeguda entre les famílies és formar part del consell escolar.

El consell escolar és l’òrgan de participació dels diferents sectors de la comunitat educativa en el govern del centre, entre els que es troben l’alumnat, el professorat i les famílies. La funció principal del consell escolar és debatre, analitzar i avaluar els temes proposats per la direcció.

El proppassat dia 6 de novembre es va iniciar el procés per escollir els nous representants de les famílies del consell escolar que substituiran la Sres Gemma Barrionuevo i Montse Molina. Aprofitem per agrair el temps que hi ha dedicat aquests anys.

Els pares que s’han presentat per a representar les famílies en els propers 2 anys són:

 • Mercedes Reyes, mare d’un nen de 1r PIN
 • Emilio Hormias Laperal, pare d’un nen a 6è NEI
 • Carme Calvis Calpe, mare de dos nena a 1r ESO NEI I 4t ESO

Les eleccions tindran lloc el proper dimarts 27 de novembre I la mesa electoral de les famílies estarà disponible de 08:00h a 09:15h I de 16:30h a 17:30h.

Quan les famílies participem en les eleccions, donem suport al nostre candidat i deleguem en la seva veu i representació. Així fem arribar les nostres opinions i aportacions.

És important que participem en les eleccions al consell escolar perquè:

 • Som els responsables de la formació dels nostres fills i és important tenir uns bons representants al consell escolar que ens informin.
 • Les famílies i els docents compartim un mateix objectiu. Per això hem de ser capaços de decidir, entre tots, a què ens comprometem per aconseguir-ho.
 • Les famílies tenim el dret de participar de manera democràtica en l’organització del centre.
 • És la manera de fer arribar la nostra veu en temes que ens poden preocupar.

La nostra contribució pot ajudar a millorar l’escola. ¡No et quedis fora i participa!

eleccionsconsellescolar

#totssomjoan23 #totsfemjesuitesbellvitge

 

Donem la benvinguda al curs 2018_19 amb un munt d’estrenes

Donem la benvinguda al curs 20018_19 a totes les famílies de l’escola i us animem a formar part de la vida de l’escola de forma activa.

Comencem el curs compartint amb tots vosaltres un vídeo que hem preparat amb un resum de les activitats organitzades per l’AMPA el curs anterior. D’aquesta manera sabreu en què centrem en els nostres esforços. Ho voleu veure?

Vídeo AmpaJeb 2017_18

A més, aquest curs estrenem pàgina web que té l’objectiu de poder oferir continguts d’una forma més àgil i visual. Esperem que us agradi i us animem a que ens deixem comentaris o suggeriments per continuar millorant.

www.ampajesuitesbellvitge.org

Continuarem com sempre a la nostra pàgina de Facebook compartint articles d’interès sobre la maternitat/paternitat i la nostra tasca educadora.

I per últim us recordem que podeu venir a parlar amb nosaltres a l’escola tots els dijous de 17h a 18h. Estem al despatx que hi ha davant d’infermeria. La nostra porta està oberta a totes les famílies!

 

#ampatitzat #ampajeb #totssomjoan23 #totsfemjesuitesbellvitge

 Un grup de delegats i delegades visiten l’espai migdia

El dimecres dia 7 de març un grup de 11 pares i mares de delegats van participar en una presentació de l’espai migdia a l’escola per part del director del MENOF, en Xavier Ariño, el José Antonio López, cap de serveis i la Mada Rocha, coordinadora de l’espai migdia.

Com ens ha indicat el Xavier Ariño, Director de Menof (Model Educatiu No Formal), “l’espai migdia és l’espai en el qual l’alumnat- acompanyat per l’equip educar- és el protagonista actiu, autònom i responsable de la construcció del seu creixement relacional, social, saludable, harmònic en un marc flexible, feliç, desitjable, lliure, de descobert. Un espai que és peça clau en el desenvolupament de les persones compassives, creatives, competents, conscients i compromeses que volem”.
 
Al llarg de les gairebé tres hores que hem estat a l’escola hem pogut escoltar, preguntar i debatre sobre la importància d’aquest moment del dia a l’escola en el que es pretén continuar amb el model educador del centre en quant a hàbits saludables i valors però facilitant un temps de lleure lliure on els alumnes puguin decidir com gaudir-ho.
Servei de menjador
La visita ha començat a les 13h i ens hem dirigit al menjador on el José Antonio López, cap de serveis generals, ha explicat com s’organitzen els alumnes per torns i així tenir una entrada ordenada al menjador.
Despès ens hem dirigit a la cuina on
ens estava esperant el Samuel, el cap de cuina de la companyia Roca que porta
el servei per a tota l’escola. Allà ha presentat a les 5 persones que treballen
amb ell per fer possible que el dinar estigui a l’hora. Tot es cuina a l’escola
i amb productes escollits especialment per ROCA i en algunes ocasions
exclusivament per a ells. En Samuel ha explicat que sobre tot treballen amb
productes de temporada i proximitat i amb la màxima qualitat.
Aquí teniu un link a la guia
d’alimentació saludable publicada per l’Agència de Salut Pública i al certificat
nutricional per part de la dietista de l’Institut d’Assessorament Dietètic i
Nutricional que podeu trobar a LaNet.
Aprofitem també per a indicar-vos el link on trobareu els menús cada mes, tant el general amb el glossari dels plats com tots els adaptats per a intolerants, al·lèrgics, diabètics, vegetarians i els que no mengen carn de porc o vedella. L’Ampa el publica també al seu Facebook.
En aquest punt, s’ha generat debat sobre les quantitats que s’ofereixen als alumnes i si aquests en poden repetir. Des de l’escola han sigut clars: Sí es pot repetir sempre i quan s’acabin els primers i controlant les quantitats si es tracta de fregits. Es pot repetir tenint en compte la quantitat màxima de
nutrients per alumne segons l’edat aconsellat per la nutricionista.
A continuació, hem agafat una safata com un alumne més i les cuineres ens han servit el menjar. Avui sopa de verdures, pizza i pera. Hem de dir que estava molt bo!

Al finalitzar, hem recollit les safates i ens hem dirigit als patis. Era el moment de conèixer l’espai de lleure. Guiats per la Mada Rocha, coordinadora de l’espai migdia, hem pogut veure les diferents activitats que se’ls hi proposa als alumnes de 14h a 15h.

Moment de lleure

 

Des de jocs de pilota, motrius, cartes, construccions, ping-pong, ball, racons creatius, en total més d’una desena d’activitats que es proposen perquè l’alumne escolli aquella que més l’interessi encara que sense forçar-lo. Cada dimarts també s’ofereix un taller de circ que els alumnes gaudeixen molt. En total, 14 educadors que formen part de la plantilla de l’escola i que són formats específicament per tenir cura dels alumnes en aquetes dues hores.
 

 

 
Hem acabat el recorregut amb una presentació més formal de l’espai migdia per part del Xavier Ariño on ha destacat la importància d’aquest moment del dia que continua sent un espai educador que manté una coherència amb el que es treballa a classe a més de treballar hàbits saludables. I tot això en un clima acollidor on es faciliten recursos lúdics per enriquir el temps de lleure.
L’Ariño ha destacat també que aquest curs els educadors de l’espai migdia són personal de l’escola que s’han format en el model educatiu del centre i que es formen permanentment. Des de dinàmiques per a desenvolupar l’actitud lúdica i l’escola activa, trobades amb el DOP, departament d’orientació pedagògica fins a formacions puntuals com a jocs de colla, resolució de conflictes i educació emocional. Properament en rebran una formació sobre assetjament sexual que és també per altres mestres de l’escola.
També ha anunciat que s’acaba d’instaurar a l’escola una app interna (registre d’observacions) per a que la Mada pugui informar als tutors qualsevol observació o incidència que es produeixi a l’espai migdia. D’aquesta forma, els mestres tenen la informació al moment. Fins ara aquesta comunicació es feia de forma verbal a l’hora d’acompanyar els alumnes a les classes.
Per últim, ha comentat que treballen contínuament en la millora del servei, com la instal·lació del registre d’observacions, i esperen continuar treballant perquè l’alumne gaudeixi d’un temps de lleure a l’escola. Qualsevol família que tingui interès en conèixer de primera mà aquest moment del dia ho pot fer trucant a l’escola i avisant amb antelació.
Des de l’AMPA, esperem que aquesta visita hagi servit per conèixer una mica més i millor el servei de l’escola al migdia i si encara hi ha alguns dubtes us animeu a que ens el feu arribar o bé directament a la Mada Roca.
Com sempre, podeu seguir la nostra activitat al bloc, al Facebook i per email.