Un grup de delegats i delegades visiten l’espai migdia

El dimecres dia 7 de març un grup de 11 pares i mares de delegats van participar en una presentació de l’espai migdia a l’escola per part del director del MENOF, en Xavier Ariño, el José Antonio López, cap de serveis i la Mada Rocha, coordinadora de l’espai migdia.

Com ens ha indicat el Xavier Ariño, Director de Menof (Model Educatiu No Formal), “l’espai migdia és l’espai en el qual l’alumnat- acompanyat per l’equip educar- és el protagonista actiu, autònom i responsable de la construcció del seu creixement relacional, social, saludable, harmònic en un marc flexible, feliç, desitjable, lliure, de descobert. Un espai que és peça clau en el desenvolupament de les persones compassives, creatives, competents, conscients i compromeses que volem”.
 
Al llarg de les gairebé tres hores que hem estat a l’escola hem pogut escoltar, preguntar i debatre sobre la importància d’aquest moment del dia a l’escola en el que es pretén continuar amb el model educador del centre en quant a hàbits saludables i valors però facilitant un temps de lleure lliure on els alumnes puguin decidir com gaudir-ho.
Servei de menjador
La visita ha començat a les 13h i ens hem dirigit al menjador on el José Antonio López, cap de serveis generals, ha explicat com s’organitzen els alumnes per torns i així tenir una entrada ordenada al menjador.
Despès ens hem dirigit a la cuina on
ens estava esperant el Samuel, el cap de cuina de la companyia Roca que porta
el servei per a tota l’escola. Allà ha presentat a les 5 persones que treballen
amb ell per fer possible que el dinar estigui a l’hora. Tot es cuina a l’escola
i amb productes escollits especialment per ROCA i en algunes ocasions
exclusivament per a ells. En Samuel ha explicat que sobre tot treballen amb
productes de temporada i proximitat i amb la màxima qualitat.
Aquí teniu un link a la guia
d’alimentació saludable publicada per l’Agència de Salut Pública i al certificat
nutricional per part de la dietista de l’Institut d’Assessorament Dietètic i
Nutricional que podeu trobar a LaNet.
Aprofitem també per a indicar-vos el link on trobareu els menús cada mes, tant el general amb el glossari dels plats com tots els adaptats per a intolerants, al·lèrgics, diabètics, vegetarians i els que no mengen carn de porc o vedella. L’Ampa el publica també al seu Facebook.
En aquest punt, s’ha generat debat sobre les quantitats que s’ofereixen als alumnes i si aquests en poden repetir. Des de l’escola han sigut clars: Sí es pot repetir sempre i quan s’acabin els primers i controlant les quantitats si es tracta de fregits. Es pot repetir tenint en compte la quantitat màxima de
nutrients per alumne segons l’edat aconsellat per la nutricionista.
A continuació, hem agafat una safata com un alumne més i les cuineres ens han servit el menjar. Avui sopa de verdures, pizza i pera. Hem de dir que estava molt bo!

Al finalitzar, hem recollit les safates i ens hem dirigit als patis. Era el moment de conèixer l’espai de lleure. Guiats per la Mada Rocha, coordinadora de l’espai migdia, hem pogut veure les diferents activitats que se’ls hi proposa als alumnes de 14h a 15h.

Moment de lleure

 

Des de jocs de pilota, motrius, cartes, construccions, ping-pong, ball, racons creatius, en total més d’una desena d’activitats que es proposen perquè l’alumne escolli aquella que més l’interessi encara que sense forçar-lo. Cada dimarts també s’ofereix un taller de circ que els alumnes gaudeixen molt. En total, 14 educadors que formen part de la plantilla de l’escola i que són formats específicament per tenir cura dels alumnes en aquetes dues hores.
 

 

 
Hem acabat el recorregut amb una presentació més formal de l’espai migdia per part del Xavier Ariño on ha destacat la importància d’aquest moment del dia que continua sent un espai educador que manté una coherència amb el que es treballa a classe a més de treballar hàbits saludables. I tot això en un clima acollidor on es faciliten recursos lúdics per enriquir el temps de lleure.
L’Ariño ha destacat també que aquest curs els educadors de l’espai migdia són personal de l’escola que s’han format en el model educatiu del centre i que es formen permanentment. Des de dinàmiques per a desenvolupar l’actitud lúdica i l’escola activa, trobades amb el DOP, departament d’orientació pedagògica fins a formacions puntuals com a jocs de colla, resolució de conflictes i educació emocional. Properament en rebran una formació sobre assetjament sexual que és també per altres mestres de l’escola.
També ha anunciat que s’acaba d’instaurar a l’escola una app interna (registre d’observacions) per a que la Mada pugui informar als tutors qualsevol observació o incidència que es produeixi a l’espai migdia. D’aquesta forma, els mestres tenen la informació al moment. Fins ara aquesta comunicació es feia de forma verbal a l’hora d’acompanyar els alumnes a les classes.
Per últim, ha comentat que treballen contínuament en la millora del servei, com la instal·lació del registre d’observacions, i esperen continuar treballant perquè l’alumne gaudeixi d’un temps de lleure a l’escola. Qualsevol família que tingui interès en conèixer de primera mà aquest moment del dia ho pot fer trucant a l’escola i avisant amb antelació.
Des de l’AMPA, esperem que aquesta visita hagi servit per conèixer una mica més i millor el servei de l’escola al migdia i si encara hi ha alguns dubtes us animeu a que ens el feu arribar o bé directament a la Mada Roca.
Com sempre, podeu seguir la nostra activitat al bloc, al Facebook i per email.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *